U bent hier: Assortiment>Behang>Behang Collecties> Arte Shibori
Shibori Arte Azur 56250 Shibori Arte Azur 56250 en Breeze 56106 Shibori Arte Halo 56201

De nieuwste creatie van ARTE is overduidelijk geïnspireerd op wat ze in het Engels tie dye noemen.

De nieuwste creatie van ARTE is overduidelijk geïnspireerd op wat ze in het Engels tie dye noemen. Een ambachtelijke manier om stoffen te kleuren. De ontwerper van deze collectie was gefascineerd door het fenomeen en ging op zoek naar de oorsprong ervan. Zo ontdekte hij dat het principe al eeuwenlang gekend was in Japan, waar ze het 'shibori' noemen.

Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel. En als er mooie dingen te zien zijn op de catwalks in Parijs, kun je er  zeker van zijn dat ze binnen de kortste keren opduiken als nieuwste interieurtrend.

Shibori, want zo werd deze collectie gedoopt, is een oeroude verftechniek, waarbij stoffen op een bepaalde manier geplooid, gevouwen, doorweven, vastgenaaid of geknoopt worden en vervolgens in een kleurbad gaan. Door de behandeling vooraf – het vouwen, knopen, naaien ... – blijven sommige stukken van de stof afgeschermd van de kleur. Wanneer de stof na het verfbad opengevouwen wordt, is ze grotendeels gekleurd en zorgen de ongekleurde stukjes voor een fraai motief. Het is net de manier waarop ze afgedekt is geweest, die bepalend is voor de tekening. Elk stuk stof is op die manier uniek.

De natuur als inspiratie

In Japan kennen ze deze techniek door en door. Ze hebben er eeuwenlang ervaring mee en hebben hun patronen ook tot de verbeelding sprekende namen gegeven. Zo krijg je bij arashi shibori, wat storm betekent, een diagonaal patroon te zien. De suggestie van een regenvlaag bij felle wind. Bij karamatsu shibori – wat lariks of lork betekent – lijkt het alsof je van bovenaf op de kruin en takken van deze dennenboom neerkijkt.

In Europa werd deze manier van stof bewerken rond het midden van de 19de eeuw populair, toen dames vaker naar het Oosten reisden. Maar sindsdien is ze eigenlijk nooit meer uit het modebeeld verdwenen. De kleurenwaaier van deze Shibori collectie is ruim, gevarieerd en erg gewaagd. Volle, felle of scherpe kleuren maken deze collectie uniek. ARTE is weer een stap verder gegaan en heeft er niet alleen een vleugje glans aan toegevoegd, maar ook een fijne grid in hoogglanslak.

Technisch hoogstandje Er zijn maar liefst vijf verschillende dessins ontstaan:

Azur – heeft een opvallend V-patroon zonder scherpe contouren. De laag hoogglanslak lijkt het hele oppervlak in vakjes en lijntjes op te delen. Je ziet en voelt de lak er werkelijk bovenop liggen.

Fusion verwijst duidelijk naar een tie dye-methode waarbij er een naad ontstaat tussen de kleurvlakken.

Halo, het meest klassieke dessin, combineert een gewolkte ondergrond met glossy lijntjes en blokjes die sameneen soort ornament vormen. Prachtig in een grote ruimte, waar het totaalresultaat perfect tot z’n recht komt.

Breeze lijkt op het eerste gezicht de soberste variant, maar verrast je als je een tweede keer kijkt. De horizontale lijntjes zijn uitgevoerd in een metaalglans, de verticale bestaan uit een hoogglanslaag die voor reliëf zorgt.

Shibori maakt elke ruimte uniek.

Deco Home steunt

Oxfam Novib
 • Deco Home Van Triest
 • Openingstijden

  Opmerkingen:

   

  Sinds 1969 is onze winkel gevestigd aan de Dorpsstraat!

  We staan voor kwaliteit, service en vakmanschap gecombineerd in een persoonlijk interieuradvies.

  Wij verzorgen de totaalinrichting van zowel particulieren als bedrijven, kantoren en zorginstellingen.

  Wij heten u graag welkom in onze winkel! Vanwege de nieuwe verkeerssituatie is ons pand met de auto het beste te bereiken via de achterkant (parkeerplaats de Wieken).

   

   

   

   

   

 • Deco Home Van Triest

  Dorpsstraat 47
  8171 BL Vaassen
  Telefoon 0578-574080
  Fax (0578) 57 29 17
  E-mail decohome@vantriest.com

BACK TO TOP